Bright River Cruisers Bollnäs

BRC är en av de roligaste klubbarna jag någonsin besökt. Klubben låg då i Lottefors, musiken var hög, golvet på övervåningen sviktade av dansande, svettiga män och kvinnor och nerlusat av härliga människor som inte tvekade att ta av sig till bara underkläderna på det varma dansgolvet.

Att dansa på Lottefors var något jag längtade tillbaka till varje gång vi åkte därifrån, alltid fullsmäckad av folk och alltid roligt. Blev det på tok för varmt gick man ner till forsen och svalkade av sig lite. Boende ordnade alltid till sig, tält sattes upp på varenda ledig plats på den lilla gräsplätten.

Parkering fanns men räckte aldrig till för alla besökare men då parkerade man på gatan utanför och ibland stod de ända ut på stora vägen.

Då var det obligatoriskt att åka till Bollnäs på summermeet och stanna hela helgen och bara vara och hänga med varandra. Sen blev det Juldagsrock den 25 december och för det mesta gick resorna bra fram och tillbaka men jag har varit med om att köra genom snöstormar och orkaner hem igen. Sen var det Motorrevy på vårkanten som jag kanske inte hann åka på alltid men tog 10-års jubileum på de andra i sträck...sen drabbade livet mig och jag blev tvungen att jobba de flesta av dessa tillfällen då jag hellre varit med kompisarna på galej.

Ett för mig roligt minne med gamla kompissarna i Sala var när vi åkte forden upp och jag var chaffis. Vi gled så vackert upp i nedcabbat och Tuckan, Tanja...tror att Suss var med också njöt i solen. Väl framme efter glass-stopp gick de andra genast och dansade och minglade och jag säger till Tuckan att jag kommer... ska bara ta en powernap... Tuckan var straxt tillbaka och knackade lite på mig och jag säger...-kommer nu... och vi skrattar lite mot varandra...Tuckan säger åt mig att - hördu du du ... dax att åka hem...vi blev utkastade och är sist ut !! Jag fattade noll men vi packade in oss och skruvade upp musiken och gled hem i perfekt sommarvarm morgon där fåglarna kvittrade, solen gled upp över dimmiga ängar och vindarna smekte mina trötta passagerare till söms och detta är en av mina fina sommarminnen med gamla Sala-ligan.

En annan körning var till Raggar-Bosse och han och SJ satt i baksätet och drack Hälsingevatten och Tanja och min Julia var med och vi sjöng, pratade och de ständiga pisspauserna till Östersund blev några timmar till slut var vi uppe och gjorde bilutställningen och minglade lite, döm om vår förvåning när Bosses lilla " Betty" vann priset för bästa pilstnerhäck men glada for vi hemåt med en pokal. När jag och SJ satt och pratade en gång och han berättade om den här resan blev han mycket förvånad över att det var jag som hade varit chaffis åt honom...det kallar jag bra vatten i dunken när man glömmer bort vilka man hängt med i ett dygn,  hahahaha

Jag kan inte nämna någon vid namn som varit mer betydelsefull än andra men en del av killarna och tjejerna här i Bollnäs med omnejd har stor plats i mitt hjärta, det spelar ingen roll hur ofta eller sällan vi ses, vi plockar bara upp tråden där vi lämnade den sist och en ny crusing gör att tiden står lite still.

Nu för tiden finns klubben i nya lokaler och i Hambologen finns det plats för nya roligheter, men Lottefors finns i alla våra hjärtan som en gång varit dit och haft kul. Folket i klubben har alltid haft en juste attityd till både gamla och nya besökare, en helg med ( Hälsingebockarna) har alltid varit ett oemotståndligt dragplåster för mig...