Steel Town Avesta

Här startar årets crusingsäsong i min region av landet.

1a helgen i januari sätter sig de som kan i sina åretruntpärlor och cruisar i snö, kyla ner till -33 grader och folknöje att kolla in de som sitter nercabbat i pälsmössor och dricker öl och sjunger med i låtarna på radion.

Vi som är lite lätt frusna av oss...drog gärna ner till klubblokalen för upptining av sin lätt nerkylda häck med lite mingel och dans. Trappan som leder upp till denna sköna värme lutar i 90 graderslut och i metall man gärna inte vill hålla i...ens med vantar...med lite alkohol kan det bli direkt livsfarligt men det brukar gå bra. Här har jag burit ner en av mina passagerare i ett brandmannagrepp då hon drckit sig lite redslös...hon vägde nog bara 50 kg så det var ingen större prestation men ett kul minne som jag gärna retar henne om ibland...

Ett fint och gammalt minne från Avesta var när jag lärde känna den skönsjungande ynglingen Walle...då kanske typ 14 år...vi satt och trallade ihop på varsin dörr i nån merca tror jag det var och jag satte honom genast på tillväxt som en gammal ragata ska göra och nu för tiden får han ju komma in på dansen så han klarar sig fint i livet...han blev ju raggare på riktigt.

Ett annat gott minne var när jag för första gången dansade med den självlärde buggaren Eska som har för vana att kasta upp sina partners i luften, denna urstarka bjässe har en förmåga till att vara stark....jag har sett honom dansa med karlar i 120-130 kg´s klassen och kasta dom i luften också ... jag trodde att mina fötter skulle fastna i nätet som sitter i taket och pustade ut i lokalens härligt små rum och korridorer som får en att verkligen mingla med alla man råkar på när man vill kolla runt.

Har mindre trevliga minnan härifrån  också då jag har en förmåga att hamna i slagsmål med samma kvinna 3 år efter varandra... första gången snodde hon mina cigaretter och vägrade att lämna tillbaka dom...och tyvärr så blev det inte så bra för oss då hon tog tag i mina rastafläter och drog... -jag frågade om hon trodde det var en peruk sen fick hon stryk. De andra gångerna har inte blivit bättre för henne men tyvärr så har man inte mycket omdömme när man dricker alkohol mot en nykter arg ragata som mig...till mitt försvar har jag inte slagit först...

Här har jag hört massa coola band lira bakom staketet och saknar känslan från ett himla störtskönt ställe.