RoadRunners

Min absoluta favoritcruising under året är Siljan runt, den heter egentligen Big Lake Run.

När man kommer upp och har utsikt över Siljans vackra glittriga yta, med en blå himmel och små ulliga moln blir allt liksom bara perfekt, då är man nöjd. Nått år eller så har det väl regnat men inte i mitt minne... det är för det mesta soligt, varmt och bilar precis överallt. Raggarna väller in från hela sverige och folkfesten drar folk även från andra länder som vill uppleva de svenska raggarna som inte liknar några andra sedan 36-37 år eller så.

Längs Siljan löper cruisingen från Rättvik via Lexand eller Siljansnäs till Mora innan den går tillbaka till Rättvik. Många "fuskar" och åker inte hela sträckan av olika skäl och det känns för mig att det är ok det med. Andra gör en tradition att åka runt, stanna och fika eller grilla efter vägen och bara softa runt.

Förr i tiden ordnade parken i Rättvik med dans, 3 dansgolv som var öppna hela natten och jisses vad man fick dansa där. På den tiden åkte jag hela rundan, dansade hela natten och sov sen i bilen innan det var dax att pallra sig hem på söndagen.

Ett tag hyrde jag stuga på ön men av olika skäl tyckte jag inte att jag hade råd med en stuga själv så då åker jag upp över dan och stannar så länge jag har kul innan jag åker hem igen.

Det är fortfarande efter alla år den härligaste åkturen på hela året och rekommenderar alla att någon gång i sitt liv åka jänkare runt på Big Lake Run.

Den här lilla klubben har ett till stort arrangemang de flesta av mina vänner deltar på, Classic Car Week, själv brukar jag spara lite på min semester och jobba då så jag har bara varit upp nån gång på denna stora och populära tillställning.